Rejseleder

Suzette var en superfin rejseleder – yderst behagelig af væsen, velinformeret om landet, afslappet i sin omgangsform, men med et sikkert øje for både helheden og bagatellerne. Suzette var fx også god til at finde sjove spisesteder, der kunne forene gruppens forskellige ønsker.

Deltager på rundrejse i marts 2015

Kom med på runderejse i Burma/Myanmar. Du får mulighed for at opleve højdepunkterne: Mandalay, Bagan, sejltur på Irriwady-floden, Inle-sø og naturligvis hovedstaden Yangon. Vi bevæger os primært over land, fordi det giver de bedste rejseoplevelser.

Få unikt indblik i den politiske scene i Myanmar

Myanmar, det tidligere Burma, er for alvor er i gang med en demokratiseringsproces, og jeg har fulgt landets udvikling gennem en årrække. Derfor får du udover en række unikke oplevelser også en indgående forståelse for Myanmars udvikling, den etniske befolknings levevilkår, demokratiseringsprocessen og de politiske reformer, som det internationale samfund har store forventninger til og kvindernes vilkår. Undervejs vil du møde lokale eksperter, der kan dig en særlig indsigt i Myanmar.

Myanmar – et land i rivende forandring

Vi rejser med bil og båd gennem landet mellem de gamle hovedstæder fra før kolonitiden. Vi oplever livet på landet, hvor oksekærrer er det eneste transportmiddel, og hvor bønderne høster ris med segl, og vi sejler af en af de største floder i landet til det imponerende område ved Bagan, der med sine mere en 3000 pagoder slår benene væk under de fleste. På Inle-søen, der er min personlige favorit blandt de klassiske must-see i Myanmar, sejler vi rundt på søen og får et indtryk af det helt særlige liv, der former sig blandt inthafolket, som lever på, af og med søen.

Rejse med perspektiv

Undervejs vil jeg fortælle om, hvordan de etniske grupper ser på reformerne, og samtidig får du mulighed for at komme et spadestik dybere end de nyheder, du kan læse i aviserne, når jeg sætter de politiske reformer i perspektiv og giver eksempler på, hvilke udfordringer Myanmar og befolkningen står over for i de kommende år.

Læs mere om grupperejserne hos Horisont Rejser, hvor jeg er fast tilknyttet som rejseleder. Eller kontakt mig for at høre mere: suzettefrovin@mail.dk

collagewebburma.jpg