Pigen på 7. sal

Ung i Myanmar Webmagasin 2014 webforside

Longread om at være ung og politisk aktiv i Myanmar. Og om at være mærket af polio resten af livet, fordi sundhedsvæsenet er stort set ikke-eksisterende i Sydøstasiens største land.

”Jeg er meget optaget af kvinders rettigheder. Som handicappet oplever jeg næsten dagligt, hvor udsatte kvinder er i Myanmar. Jeg sørger altid for at tage hjem, inden det bliver mørkt, og jeg ringer altid til min tante og fortæller hende, jeg er på vej. Jeg har prøvet at sidde i en taxa om aftenen, og så begynder taxachaufføren enten at presse prisen op eller at gøre tilnærmelser. Han ved, jeg ikke kan gøre modstand eller løbe min vej. Jeg er afhængig af, at han kører mig hjem. De fulde taxachauffører er de værste.”

Mai Mais handicap betyder, at hun hver dag er nødt til at tage taxa til og fra arbejde. Hun kan ikke som så mange andre i Yangon tage bussen, fordi hun ikke er mobil. Og når chaufføren ser, at hun er handicappet, stiger prisen. Hver måned bruger hun flere penge, end hun tjener på at transportere sig selv i taxa.

Historien følger 23-årige Mai Mai, der er forkrøblet af polio, og som nu kæmper for, at Myanmar skal være et trygt og godt sted at være unge, kvinde og handicappet. Du møder også en romantisk taxachauffør, en ugift avisredaktør og en vaskeægte popstjerne.

Download historien og læs med her

Ung i Myanmar Webmagasin 2014 p3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien er skrevet til en oplysningskampagne for Spejderhjælpen, der fra 2011-2014 har støttet et skoleprojekt i Myanmar. Interviews er gennemført i efteråret 2013 og forsommeren 2014.

Måske vil du også læse:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>