Kommunikation

Kommunikation, der rykker og engagerer

Min fornemmeste opgave er at hjælpe jer med at oversætte gode historier til værdifuld og engagerende kommunikation. Værdifuld, fordi I når længere ud med jeres budskab. Engagerende, fordi modtagerne skal føle sig mere eller mindre berørt. Det kan fx være at omsætte erfaringer fra et projekt til artikler i relevante fagblade og magasiner. Det kan også være ved at udvikle den traditionelle årsrapport til en levende fortælling, som flere rent faktisk har lyst til at læse. Kommunikation giver kun mening, når budskabet bliver hos modtageren – og når modtageren får lyst til at fortælle den gode historie videre.

 

Fællesskaber og det frivillige foreningsliv

Potentialet i medborgerskab og det frivillige engagement er enormt. I disse år sker der et interessant skift fra en mere traditionel opfattelse af frivillige og brugere til et på mange måder mere tidssvarende fokus på deltagere. Tanken om, at frivillige og brugere sammen kan skabe forandring, og at alle har noget at bidrage med, giver nye muligheder (og udfordringer), ikke mindst for foreninger og organisationer.

De danske børne- og ungdomsorganisationer har en særlig plads i mit hjerte. Som tidligere konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd har jeg set, hvor meget unge kan flytte sammen. De unges engagement og tro på, at forandringen er mulig er en kilde til stadig inspiration og en drivkraft i mit eget frivillige engagement og i mit arbejde.

I 2015 har jeg løst kommunikations- og konsulentopgaver for blandt andre:

  • Center for frivilligt socialt arbejde: 3 workshops for kommunale frivillig konsulenter om kommunikation, der motiverer og engagerer borgere og frivillige.
  • Lambda –  foreningen for homo- og biseksuelle samt transpersoner på Fyn: Workshops om brugerorganisering og gruppedynamik for Lambdas medlemmer.
  • Center for frivilligt socialt arbejde: Redaktør på antologi om rekruttering og fastholdelse af frivillige.
  • Vallensbæk Kommune: Frivillighed på skoleskemaet, to dages workshop for tre 8. klasser.
  • Vejle Centralbibliotek: Workshop for biblioteksansatte om kommunikation, der inddrager og motiverer borgere til at deltage.
  • Silkeborg Højskole: Workshop for elever om fortællende journalistik.
  • Faaborg Midtfyn Bibliotekerne: Workshop om borgerinddragelse og medborgerskab.
  • Ældre Sagen: 10 regionale konferencer om det gode samarbejde mellem kommuner og frivillige foreninger.

Biblioteket – det nye medborgerhus

De seneste fire år har jeg haft fornøjelsen af at samarbejde med en lang række folkebiblioteker. Jeg har løst flere forskellige kommunikationsopgaver i forbindelse med større biblioteksprojekter.

Bibliotekernes kontinuerlige arbejde med at gentænke og forny både biblioteket som et fysisk rum, og som et stærk digitalt tilbud betyder, at det altid er opgaver, jeg går ind i med stor begejstring. Biblioteket har et stort potentiale til at blive en ny og moderne version af et medborgerhus, og mit mål er, at jeg med min kommunikationsindsats bidrager til at udfordre forestillingerne om, hvad biblioteket er og kan være.

Jeg afholder løbende skriveworkshops for biblioteksansatte, hvor der er fokus på er på lettilgængelige værktøjer, der kan bruges i en travl hverdag med mange forskellige skriftlige formidlingsopgaver.

Tåge

Hvor kan I finde mig?

Til hverdag sidder jeg midt i Danmark, tæt på havet og resten af verden. Jeg er en del af Mediehuset Cigarfabrikken i Odense

Jeg kan fanges på suzettefrovin@mail.dk eller på mobil 6166 8187. Jeg drikker kaffe med masser af mælk og har en sød tand. Tak, som byder.