Frivillighed på dagsordnen

20150217_163516

Hvordan skaber vi de bedste betingelser for et godt samarbejde mellem frivillige foreninger og kommunale institutioner? Det var dagsordenen for ni konferencer, jeg i januar og februar 2015 planlagde og gennemførte for Ældre Sagen sammen med konsulent Dorte Nørregaard Gothardsen.

Konferencerene blev holdt i samarbejde med ni værtskommuner, som allerede har gjort sig mange og gode erfaringer med at samarbejde med lokale frivillige foreninger.

Programmet for konferencerne tog udgangspunkt i værtskommunernes erfaringer og viden på det frivillige området. Hver konference bød på 3-4 lokale oplægsholdere, som fortalte om, hvad der skal til for at skabe et godt samarbejde i praksis. Der var oplægsholdere fra både den frivillige verden og fra kommunale institutioner.

Undervejs arbejdede deltagerne i mindre grupper med at definere de væsentligste kendetegn for et godt samarbejde. Dialog, respekt, forventningsafstemning og anerkendelse var gennemgående temaer ved alle konferencer. Målet var, at deltagerne ved konferencen afslutning havde bidraget til at definere, hvordan man arbejder med kendetegnene i praksis. Hvordan anerkender man bedst de frivillige? Hvordan skaber man gensidig respekt mellem leder og medarbejdere på den ene side og frivillige på den anden?

Konferencerne tog afsæt i en håndbog, som Ældre Sagen udgav i januar 2015: Frivillige skaber livskvalitet

prorgram eks

Måske vil du også læse:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>