Bedre til dansk og matematik

forside hkkf

Cirka fire ud af ti af de fastansatte i hæren kunne have gavn af et kursus i dansk, matematik og it. Det viser en test, som 4.500 soldater fra stampersonellet har lavet i 2014. Testen er en del af et projekt, som blandt andre HKKF og Hærstaben har gennemført med penge fra overenskomsten.

Testen er obligatorisk, det efterfølgende uddannelsesforløb er et tilbud. Målet er først at kortlægge de fastansattes basale kundskaber i dansk, matematik og it og derefter at følge op med 10 ugers uddannelse i de tre fag svarende til 9.-klasses afgangseksamen. Uddannelsen foregår i arbejdstiden, typisk en dag om ugen per fag.

”Jeg tøver ikke med at kalde projektet en succes, fordi det med uddannelsespiloterne som mellemled er lykkedes os at nå ud til rigtig mange. Der er ikke tvivl om, at det er uddannelsespiloternes fortjeneste, at så mange har taget i mod tilbud om uddannelse efter testen”, siger Poul Sørensen, der
glæder sig over, at der med overenskomstmidler nu er fokus på et ellers uopdyrket område af de fastansattes kompetenceudvikling.

HKKF arbejder for, at testen og muligheden for at opkvalificere dansk-, matematik – og it-kundskaber til 9.-klasses niveau kan gøres til et permanent tilbud. Også Glenn Press-Hansen fra Hærstaben har en ambition om, at tilbuddet skal fortsætte. Selvom der endnu ikke er afsat penge udover 2015, forestiller han sig, at testen på sigt kan integreres i strukturen, så stampersonel bliver testet, når de tegner kontrakt.

Læs hele artiklen Bedre til dansk og matematik, Fagligt Forsvar, nr. , 2014

hkkf mat og dansk 01 hkkf mat og dansk 02å

 

 

Måske vil du også læse:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>